Household
odciq  

Környezetbarát burkolók az autópályákhoz és a járdákhoz

Szeretem az okos termékek felfedezését. Miközben másnap ebéddel, Michael Penney -vel, nem tudtam észrevenni, hogy a járdát javítják. Első pillantásra nem igazán gondoltam róla – az utca és a járdák túlságosan hosszú ideje épültek ebben a torontói környéken. De a járdáknak most egy kője volt – szinte macskaköves -, érett fák és kerti ágyak épültek a tervbe.

Közelebbről ellenőrzés alatt a csereprogramot, amelyet cseréltek – és hogy sétáltunk – egyáltalán nem volt kő. Gumiszerű anyag volt, amely nagy csempe darabokban kapható. Az építőipari férfiak egyszerűen a műszál -kőterméket a beton járdák kereteibe helyezték. Még soha nem láttam ezeket a cuccokat, de nagyon jó.

Kiderül, hogy a terméket Eco-Flexnek hívják, egy kanadai társaságból, amely Calgary-ban, Albertában található.

A burkolókat telepítő munkavállalók azt mondták nekem, hogy az öko-flex-et itt fektetik egy igazán régi fa miatt, amelyet a város aggódott. A rugalmas termék lehetővé tenné, hogy a fa gyökerei mozogjanak és elmozduljanak a téli hónapokban vagy viharokban. A termék szintén porózus, tehát a víz felszívódik a földbe – boldog fák!

Ami igazán jó, hogy a termék újrahasznosított anyagból készül. A társaság havonta 11 millió font anyagot használ, ami havonta 500 000 használt gumiabroncsot. Az összes nyersanyag azonban Nyugat-Kanada-alapú. A társaság a jövőben a nyersanyag kiszervezését várja el, a megnövekedett fogyasztói kereslet alapján.

Azt kell mondanom, hogy jó tudni, hogy néhány gondolat arra gondolt, hogy ezt a terméket a városomban használja.

Nézze meg weboldalát, hogy rengeteg választási lehetőséget látjon a PAVE megoldásokhoz.

További autópálya- és udvari ötletekért lásd az elülső udvarunkat a Curb vonzerejű fotógalériával.

Fotó kreditek:
1-3. Morgan Michener
4. Eco-Flex

Leave A Comment