Uncategorized
odciq  

Automatizált otthonom: Martyn Wendon négy csomópontja

a legutóbbi „My Automated Home” sorozatunkban, Martyn Wendon megmutatja nekünk az intelligens otthoni beállítás négy csomópontját. A retro-felszerelt technológiájának egy évtizedét lefedve az alrendszerek bőségesek, és magukban foglalják a világítást, a fűtést, az AV-t, a CCTV-t, a közüzemi megfigyelés, az XAP, az XPL, az 1Wire, a HomeEasy, az RFXCOM, az X10, a Z-Wave és még sok más!. Tehát ragadjon meg egy kávét, üljön hátra és geek.

Benyújtás: Martyn Wendon 1999 -ben költözöttünk jelenlegi házunkba, és benne vagyunk, és egy kis eszköz geek -ben elkezdtem becsapódni az otthoni automatizálásban. 2003 körül körülbelül a negyedik hálószobát alkalmaztam, hogy otthoni irodaként / csomópontként használhassam, és az előző években a CAT5-et szobánként telepítettem, felújítások / dekoráció során. Az összes CAT5 -et visszakerítették ebbe a helyiségbe, és egy szerény falra szerelt Comms szekrényben végezték el. A CAT5 általános hüvelykujjszabályom szobánként nyolc csatlakozás volt, általában quadokba csoportosítva, az energiatartalmú aljzatok közvetlen közelében.

Abban az időben különféle szerverek / felszerelések voltak az irodában, valamint néhány PC -k (nyáron szép és ízléses!), És a dolgok csak őszibarack voltak! Első gyermekünk érkezése elhanyagolható hatással volt a „hobbi” -hoz kapcsolódó „hobbival” és a különféle „projektek” -re (néhányan még befejeződtek!) „Követelt”), hogy a négy hálószobának hároméves lányom hálószobájává kell válnia, hogy a függőleges csecsemőnek három hálószobája legyen az óvodaként. A második hálószoba akkoriban vendégszobában volt, és azt mondták nekem, hogy „ezt irodaként használhatja, mindaddig, amíg ez még mindig vendégszobaként használható”! Gee köszönöm! Nos, legalább nem arra késztettem, hogy a kertben lévő fészerbe költözzek!

Tehát az egész felvétele az volt, hogy a Node Zero -t valahova másutt át kell mozgatnom, lecsökkentem az irodámat egy hálószoba sarkába, miközben fenntartottam a már telepített kábeleket. Ó, és adja meg újra három hálószobát az út mentén is! Most mintegy 5 év telt el azóta, és a dolgok jelentősen megváltoztak, és a HA -berendezésem most négy különálló helyen oszlik meg (csomópont nulla a három csomóponton keresztül)! Az alábbiakban bemutatjuk a csomópontok durva áttekintését, valamint az intelligens otthonunk alkotó funkcióinak és létesítményeinek részleteit.

Kattintson a Kép gombra a nagy verzióhoz

NODE nulla-A nulla csomópont újrahelyezése soha nem volt könnyű feladat, de szerencsére már volt helyem, hogy menjen. Amikor eredetileg a házba költöztünk, a garázsot arra használták, hogy az egyik autónkat beillesztjük, de az évek során az autóméret megnőtt és már nem volt felszerelve, tehát a garázs inkább műhely / dömpinghelyré vált.

Úgy döntöttem, hogy a garázs egy sarkát felhasználhatjuk az új Node Zero elhelyezésére, de két irányba szakítottam, hogy mit kell építeni. Egyrészt most volt helyem egy teljes magasságú leírásra, de másrészt úgy éreztem, hogy a szekrény valamilyen formája sokoldalúbb lehet.

Végül egy szekrény felépítésén telepedtem le, a tengeri minőségű rétegekkel a külső falakhoz, és a belső falakat gipszkartonnal bővítettem, és habtal töltöttem meg az üreget, hogy télen hidegtől szigeteljek, és nyáron segítsenek a hűtéshez. A berendezés polcai ismét fa, de 15 mm -es lyukakkal fúrták őket, hogy elősegítsék a levegő áramlását közöttük, és néhány hüvelyk távolságot állítanak le a hátsó faltól és a bejárati ajtótól.

Felszereltem egy 6 ″ -es fürdőszobai extraháló ventilátort az aljára (szopás) és egy 6 ″ -es fürdőszobai extraháló ventilátort a tetejére (kiszívni) A garázs padlóját a berendezésen keresztül szívják fel, és a forró levegőt kiszívják. Mindkét ventilátor elején volt az autónyílás / záró szellőzőnyílások, és én egy egyszerű termosztáttal irányítottam őket az állvány hátsó falának közepén.

Ez kezdetben jól működött, de mivel egyre több felszerelést adtam hozzá az állványhoz, tényleg elkezdtem küzdeni a hűtéssel – a hőmérséklet kb. Egy ponton a garázsban lévő hordozható légkondicionáló egységek egyikéhez fordultam, közvetlenül egy lyukba fújva, amelyet akkoriban a bejárati ajtóba vágtam (abban a pillanatban elég kétségbeesett voltam). Még ez sem működött nagyon jól, és csak néhány fokkal levette az állvány tetején lévő hőmérsékletet.

Aztán néhány évvel ezelőtt beszéltem egy olyan barátjával, aki hidroponikába került, aki azt javasolta, hogy a fürdőszoba típusú ventilátorok időpocsékolássá váljanak, és amire szükségem volt, az volt, ami „cserélheti” a levegőt az állványban, annyiban egy órán belül a lehető legjobban. Javasolta, hogy nézze meg a hidroponikához rendelkezésre álló ventilátorok típusát, mivel ezeket éppen erre tervezték.

Néhány kutatás után egy ilyenre telepedtem le. Levettem a fürdőszobai extraháló ventilátort a felső állványról, és kicseréltem az Inline ventilátorra. Amikor először hajtottam be, a légáramlás által létrehozott szívás olyan volt, hogy valójában küzdöttemLED, hogy újra kinyissa a bejárati ajtót! Végül be kellett vezetnem néhány további szellőzést az állvány aljába, és a légáramlás most fenomenális! Tavaly nyáron, amikor a ventilátor „kerékpározással” be- és ki, és amikor szükséges, ritkán láttam a hőmérsékletet a 38 fok feletti állvány tetején – ez egy nagyon jó csökkenés az 50 éves kortól.

A hűvösebb hónapokban a ventilátor sokkal kevesebbet és kimeneteleket tesz be és ki, és az állvány tetején lévő hőmérséklet körülbelül 30 ° C körül mozog. Idén ősszel azt tervezem, hogy valamilyen hőcserélőt telepítek a csatorna-aljzatba, hogy megkíséreljék felhasználni a ház más részein elpazarolt hőt, talán a kombin kazánba menő vizet.

A tetején láthatjuk a vezetékes és az internetes ventilátort, és láthatja, hogy a CAT5 kábelek a házból az állvány tetejére jönnek. Szintén látható egy PIR a biztonsági rendszerből (a házban / garázsban több mint 40 PIR / mágneses kontaktérzékelő található), CCTV kamera, hangszóró az összes fontos műhely -zene számára (nem is beszélve a szövegről szóló szövegről), és ha nagyon alaposan megnézed Láthat egy pár antennát egy pár GSM <-> PSTN átjáróhoz. (A bejárati ajtóból kilépő sárga CAT5 kábelek ideiglenesek, miközben néhány felszerelést tesztelek a munkapadon).

Az egyik oka annak, hogy az állványt fából építettem, az volt, hogy rendkívül rugalmas a felszerelések felszerelése, a kábelek lyukak készítése, a polcok mozgatása stb. Néhány figyelem-ez a tennivalók listáján, őszinte! A billentyűzet -állványt kiütötte a fa és néhány régi rugós csuklópántokból, és lehajtotta az ajtóhoz, ha nem használatban van. Vegye figyelembe az újbóli megújított 15 ″ -es TFT-t is-ennek most körülbelül 9 évesnek kell lennie, jóval azelőtt, hogy a Vesa-tartók gyakoriak voltak, így az eredeti állvány rengeteg hack-vasalása szükséges ahhoz, hogy az ajtóba szerelhető legyen! Noha csak az 1024*768 felbontást támogatja, ez több mint elegendő az egyszerű szerverkonfigurációs feladatokhoz.

Miközben az állványt építettem, úgy döntöttem, hogy bölcs dolog frissíteni a garázsban lévő elektromos anyagokat, mindkettő támogatása az új állvány követelményeinek, mind pedig a több műhely típusú berendezés könnyebb energiájának lehetővé tétele érdekében (a garázsban csak egy volt. Egyetlen dupla aljzat és fény jön ki a ház elektromos elemeiből).

Vezettem magam az összes elektromos áramot a racknek és a garázsnak, majd egy automatizált otthoni levelezőlistát, Sparkie -t (örömmel ajánlom neki, ha kérik) felszereltem a fogyasztói egységet, végleges konkrétokat hajtottam végre és mindezt kipróbáltam. A bejövő villamosenergia -ellátást most a mérőn osztják el, és külön -külön táplálja a fogyasztói egységet a garázs és a ház fogyasztói egységének. A bejövő villamosenergia -ellátás most a mérőnél van felosztva, és külön -külön táplálja a fogyasztói egységet a ház garázsának és fogyasztói egységének. A „CurrentCost” adó, három árambilincskel lehetővé teszi, hogy nyomon kövessék az általános elektromosságot, a garázs / csomópont nulla elektromos és a ház elektromos felhasználását. Felszereltem egy optoelektikus érzékelőt az elektromos mérőhöz is, amely az impulzusokat számolja, lehetővé téve az általános elektromosság-felhasználás 100% -os pontos fakitermelését a mérőn.

A garázs eleje felé van még néhány HA kapcsolódó berendezés, amely a tetőhelyre van felszerelve, és az alábbi kép ezt mutatja. Az RFXCOM berendezés nagy rajongója vagyok, és láthat egy LAN interfészt, amely 434MHz -es vevőt és adót tartalmaz, valamint 868MHz -es vevőt különféle HA -val kapcsolatos protokollokhoz, például az X10, a HomeEasy, a Visonic stb. Alkalmazás. Láthat egy RFXMeter -et is, amely 3 impulzusmodulot tartalmaz, amelyeket úgy konfiguráltam, hogy az elektromos áramot, a gázt és a vízfelhasználást a megfelelő méteren számoljam. Az 1 -es vezetékes hőmérséklet -érzékelő szintén látható, amely a CAT5 felett egy HA7NET 1 WWIRE LAN interfészre fut az állványban. Az egész ház egész területén széles körben használom az 1 vezetékes érzékelőket, és jó hírűnek és pontosnak bizonyultak.

Kattintson a Kép gombra a nagy verzióhoz

Megemlítettem, hogy az összes fontos műhely -zene, és egy vékony eszközöket használunk, és egy régi 2 csatornás sztereó erősítőt ültünk a munkapadon. Ez úgy van konfigurálva, hogy automatikusan bekapcsoljon (egy „homeeasy” aljzatokkal, amelyekbe csatlakoztatva van), amikor a garázs ajtó kinyílik, és a véletlenszerű lejátszási listák automatikusan elkezdenek játszani. Ahogy úgy néz ki, mint egy hangszóró az erősítő tetején ült, valójában tenyésztett, mivel tartalmazott egy beépített kétcsatornás sztereo erősítőt – a rackben lévő vékony eszközök SqueezeBox duett lejátszójának kimenete etetik, majd a hangszórók számára kimenetet ad ki. A hátsó kert – fantasztikus a nyári grillezések számára, és mindegyik automatikusan ellenőrizhető a hálózaton keresztül.

Az alábbi képen egy kis érintőképernyős táblagépű PC -t mutatnak be, amelyet a munkapad másik végén beállítanak. Ez az évek során rendkívül értékesnek bizonyult, mivel bár meglehetősen régi és lassú, lehetővé teszi a média számára, hogy a garázsban figyeljék, miközben több ilyen nem készített HA projekten dolgoznak! Ráadásul hasznos kutatáshoz, internetes böngészéshez stb. És a konfiguráláshoz isKülönböző berendezések a hálózaton, amely egyébként a házba való utazást igényelne

Kattintson a Kép gombra a nagy verzióhoz

A munkapad a garázs teljes oldalán fekszik, és rengeteg elektromos aljzat található a helyi berendezések energiájához. Jelenleg egy új NAS -t tesztelek (vegye figyelembe a sárga CAT5 kábeleket, amelyek a fenti első képen visszatérnek az állványhoz).

A ház / garázs körül összesen hat UPS van, és mindegyik APC, mindegyiknek a kiegészítő SNMP-kártyák telepítve vannak, amelyek lehetővé teszik a hálózati megfigyelést közvetlenül. Ezek az UPSS a jobb oldalon a hálózat által vezérelhető PDU -ba adagolható be, és ez viszont nyolc ellenőrzhető kimenetet kínál (mindegyik hullámvölgyön négy). Az energiát ezután innen táplálják a főszerverekhez és a fontos hálózati berendezésekhez az állványban, a PDU pedig lehetővé teszi, hogy szükség esetén távolról hajtson végre a ciklusú berendezéseket. A NetGear 48 Port Gigabit Smart Switch -hez is látható, amelynek csomagtartásai / lemaradása a hálózati kapcsolókig az első csomópontban. Vannak olyan szerverek is, amelyekben többportos hálózati kártyák vannak, amelyek szükség esetén jelentős hálózati átviteli sebességeket tesznek lehetővé. Az első szerver a fő tartományvezérlő / postai kiszolgáló, és jelenleg futtatja a Windows SBS 2003 -at – ezt hamarosan áthelyezik egy SBS 2008 virtuális gépre. A második kiszolgáló a VMware ESXI vSphere -t futtatja, és 2 Quad Port Gigabit Hálózati kártyával rendelkezik, 8 GB RAM -mal, valamint körülbelül 1 TB -os sikoltozóan gyors, 15 000 fordulat / perc SAS merevlemezben, amelyet két RAID0 tömbre osztanak el. Megemlítettem, hogy gyors volt? Az ESXI ezen a gépen jelenleg fél tucat virtuális gépet rendez, amelyek különféle HA -kapcsolatokkal foglalkozó funkciókat szolgálnak fel, beleértve egy csillag alapú PBX -t, XAP és XPL alapú szoftvert (beleértve a kiváló XAP padlót, amely a fő HA vezérlőszoftverem), a Mail Server tűzfal és a A Töltse le a karanténot.

Egy harmadik szervert is futtatunk az ESXI kiszolgálóhoz azonos specifikációkkal, ezúttal az Ubuntu Linux futtatását. Fő funkció az, hogy a ZoneMinder futtatása a CCTV feladatainak, és ebben a célban 16 csatornás videofelvétel -kártyával rendelkezik. Ezenkívül futtatja a VMware Server -et a Linux számára, és néhány virtuális gépet üzemeltet, amelyek közül az egyik a kiváló Housebot HA szoftvert szolgálja fel, amelyet a ház körül különféle grafikus interfészek biztosításához használok (amelyek többsége folyamatban lévő munka, azt kell mondanom, vagy „Crap”, amint azt az SWMBO mondaná!) A másik virtuális gép egy ISA szerver, amely átjáróként szolgál a belső hálózat be- / ki -ki / ki. A szerver mellett egy CCTV mátrix kapcsolót láthat, ahol az összes CCTV kamera áthalad, mielőtt a szerver rögzítési kártyájára kerül. A mátrix kimenetét a ház körül különféle TV -kbe táplálják a CAT5 felett, és minden helyiségben infravörösen vezérelhetők (IR -> SqueEZBOBB -> XAP -> RS232 -> CCTV mátrix). A mátrix tetején található az áramkocsi-vevő, amelyet egy RS232 <-> Ethernet átjáró fölé csatlakoztatnak a fent említett XAP virtuális géphez A Rio -vevő zenét biztosít a fürdőszobához a CAT5 -en keresztül, a Node One -on keresztül, és a Rio tetején a Squeezebox duettjátékos a hátsó kerti hangszórók számára szinte látható. A jobb oldalon lévő fehér doboz egy CCTV tápegység, amelyből a CCTV kamerák többsége táplálkozik, csökkentve az állványban lévő adaptereket. Ez képes 18 12 V -os kimenetet biztosítani 500 mA -ig, és más 12 V -os berendezésekhez is használtam, tovább csökkentve az állványban lévő teljesítmény -adaptereket.

A következő Shelf Up egy további szerver, amelynek hasonló specifikációi vannak a többihez-ez jelenleg tárolja a média- és adat biztonsági mentést az egész hálózat számára-csak körülbelül 3 TB-os, kis sütés, összehasonlítva néhány automatizált otthoni olvasóval! Korábban PVR-képességeket is biztosított a DVB-C és DVB-T kártyákkal, de azóta virtualizáltam ezeket a funkciókat, így a gépet rövidesen kicserélik egy alacsony teljesítményű NAS-ra. Jelenleg a VMware Server -et is futtatja a Windows számára, és még néhány VM

Leave A Comment