Household
odciq  

Találkozzon a kiváló olasz tervezővel, Luca Nichetto -val!

Az olasz Murano-ban, olaszországi olasz látnok, ami inspirálja őt és a jet-set életmódját, mint nemzetközi bútordatervező.

Amikor Luca Nichetto nem elfoglalt olyan termékek fejlesztését, mint a nemzetközi márkák, például a Nendo, a de la Espada és a Foscarini, akkor megtalálható, hogy a világ egyik legfontosabb tervezési vásárán látja a szemet gyönyörködtető munkáját. Ilyen termékeny háttérrel a tervező könnyen megfélemlíthető. Vagyis ha az Mjölk, a Toronto Design Shop csendes nappali felépítésében ülő férfi nem sugározta azonnal a meleget és a nyugodt. Íme néhány kiemelés a kiemelkedő olasz tervezővel folytatott egy-egy beszélgetésünkről, valamint néhány szenzációs munkájának áttekintését.

House & Home: A portugál, de la Espada márkájú kollekciója nem érzi úgy, hogy egy adott helyről lenne szó – sok különböző tervezési befolyásig bólint.

Luca Nichetto: Nagyon szeretem, hogy az emberek különböző dolgokat láthatnak a gyűjteményemben. Valaki mondhatta: „Ó, ez nagyon japánnak tűnik” vagy „Ó, ez amerikai” vagy „talán ez egy keverék”. Amikor mindenki lát valamit ott, de nem igazán lehet meghatározni … csak akkor lehet ezt, amikor megpróbálja megérinteni a különböző inspirációkat és kultúrákat. Véleményem szerint ez a tervezés 2016 -ban; Globális világban élünk.

Fotós: Yuki Sugiura

Termékek: Nichetto kollekció a de la espada számára, elérhető az mjölk -en keresztül

H&H: Rendszeresen útközben vagy. Miért olyan nélkülözhetetlen az utazás a munkájához?

LN: Nagyon szeretek új dolgokat és új gondolkodásmódokat felfedezni. Nem akarok olyan ember lenni, aki azt mondja: „Ez mindig ilyen, ezért.” Kérdéseket kell feltennem magamnak … talán megváltoztatom a véleményem. Azt hiszem, ez a legszebb dolog az utazás során. Sokat dolgozom Kínában, ideálisan most a Zaozuo -val végzett munkámhoz, és felfedezem egy hihetetlen világot.

Fotós: A Nichetto Studio jóvoltából

Termékek: Arch szék könnyűvízi zöldben, Zaozuo

H & H: Ha nem lenne tervező, akkor mit tennél?

LN: Nem tudom, hogy [nevet], mert nem olyan, mintha valóban úgy döntöttem, hogy tervező vagyok. Nagyon természetes folyamat volt. Muranoban születtem, Murano -ban nőttem fel. Apám üvegfúvó volt; Anyám üvegdekorátor volt. Tehát a körülöttem lévő környezet nagyon kreatív volt – a muranoi emberek 99,99 % -a vesz részt az üvegiparban. Tehát számomra a rajz és a tárgy közötti fordítás nagyon normális volt. Olyan volt, mintha egy alma eszik egy másik faluban.

Fotós: A Nichetto Studio jóvoltából

Termékek: SamaBaruca kávéfőző, Luca Nichetto és Lera Moiseeva

H & H: Hogyan kezdte meg a tervezést?

LN: Tekintettel arra, hogy tehetségem volt a rajzoláshoz, a velencei Művészeti Intézetben tanultam. Nyáron normális a rajzok és a Murano körüli kirándulások mappájának elkészítése, a különféle gyárak ajtaján kopogtatva. Amikor befejeztem az egyetemet, folytattam ezt a rituálét, majd esélyem volt találkozni Simon Moore -val, a Salviati művészeti igazgatójával. Adott nekem egy lövést, és létrehoztam egy darabot, amely a társaság bestsellerévé vált. Emlékszem, hogy megkaptam az első számítógépemet, szkenneremet és nyomtatót a pénzzel. Így kezdtem el a kezdetemet. Tényleg csak a bélem követte – ennyi. És még mindig ezt csinálom.

Fotós: Yuki Sugiura

Termékek: DuBois Bed Nichetto, de la Espada számára

H & H: Így dönti el, hogy tervezési együttműködést is végez -e vagy sem?

LN: Igen, mindig nagyon természetes. Természetesen szolgáltatási szempontból nézek a dolgokra, de amikor úgy döntök, hogy együttműködési pénz, lehet az utolsó dolog, amire gondolok. Mindig arra gondolok, hogy érdekes lesz -e számomra, ha örülök, hogy csinálom. Úgy gondolom, hogy a személyes kapcsolatok nagyon kulcsfontosságúak az általunk végzett munkában.

Fotós: Mikkel MortensenTermékek: Alphabeta by Luca Nichetto a Hem -hez

H & H: Mikor – vagy hol – azt mondanád, hogy a legkreatívabbnak érzi magát?

LN: Azt hiszem, az emberek sok energiát adnak nekem. Minél sokkal érdekesebb emberekkel találkozom, annál sokkal inkább felrobban a kreativitásom. Nem úgy döntök, hogy például reggel vagy a stúdióban kreatív leszek. Sokat függ a találkozóktól.

Fotós: Massimo Gardone

Termékek: O-Space by Luca Nichetto a foscarini számára

H & H: Bármilyen módon kiállította munkáját a fő tervezési vásárok. Melyik a kedvenced?

LN: Milánó – és nem azért, mert olasz vagyok, hanem azért, mert nincsenek olyan tervezési hetek, mint ez! Lehet, hogy ez egy kicsit túl sok, mert nem láthat mindent, de ez az egyetlen tervezési hét a világon, ahol a taxi minősítőktől a szállodákban és az éttermekben az emberekkel beszélhet, és tudni fogja, hogy van egy Tervezési hét. Az egész város részt vesz.

Fotós: Eugenio castiglioni

Termékek: Zeiss Mirror by Luca Nichetto a Galotti & Radice számára

H & H: Mi a legjobb ajánlás, amelyet egy másik tervezőtől kapott?

LN: 2004 -ben professzionálisan nagyon csalódott voltam, mert úgy éreztem, hogy nincs sok dolog, amit Velencéből tehetek. Tudtam, hogy ha Milánóba költöznék, sokkal könnyebb lenne dolgozni – az egész olasz designkészítő ott van. De volt saját stúdióm Velencében, és nem akartam egy új földre lépni.

Egy nap beszéltem Fabio Novembre tervezővel. Azt mondta: „Luca, figyelj rám: velencei tervező vagy; Nincsenek olyanok, mint te. Ha én lennék, hangsúlyoznám, hogy az emberek megértsék az eredetét. ” Aztán Marco Polo -ról beszélt, aki Kínába utazott, és rengeteg új ötlettel visszatért Velencébe, amelyek megváltoztatták a történelemünket. “A véred része, ha egy olyan kis városban alapul, mint Velence, és fedezze fel a világot” – mondta. Nagyon tetszett ez a javaslat, és még mindig alkalmazom. Végül azt hiszem, hogy működik.

Ezt az interjút szerkesztették és sűrítették.

Fotós: Jonathan Leijonhufvud

Termékek: Tales Pavilon, Peking

Tervező: Luca Nichetto

Leave A Comment